Şahinbey Anadolu Lisesi

Vizyon: Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış,çalışma ortamı,öğrenci başarı ve davranışları ile çevrede örnek teşkil eden bir okul olmak.

Misyon: Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan, doğru düşünebilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak.

Başarılar: Bursluluk Sınavını Kazanmış 11 öğrenci

Isınma: doğal gaz
Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Servis Bilgisi: Öğrenci servisleri mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz adrese dayalı olarak öğrenci almaktadır.
Sportif Etkinlikler: İl içi spor müsabakalarında alınan çeşitli dereceler.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz her yıl TÜBİTAK 4006 bilim şenliklerine, son 2 yıldır TEKNOFEST fuarına proje üretilmekte, öğrencilerimizin bu tarz projelere katılımı desteklenmektedir. 2021 yılında, Okulumuzda yürütülen E-twinning projeleri kapsamında, Music&Emotions projesi hem ulusal hem de Avrupa çapında başarılı bulunarak "Quality Label" ve "Europen Quality Label" kalite ödülü ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca projede yer alan öğrencilerimize Ulusal Destek Servisi tarafından sertifika verilmiştir.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 4006-TEKNOFEST ve E-TWİNNİNG
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: E-TWİNNİNG
Kontenjan Bilgileri: Okulumuzda 2021 yılı itibariyle 1040 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.

WEB - https://sahinbeyanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Vatan Mahallesi Şehit Mehmet Gezelge Caddesi No130 Şahinbey/Gaziantep

Öğretim Şekli :tam gün

Yerleşim Yeri - Okulumuza en yakın ev 500 m ileridedir. Okulumuzun 500 m etrafında herhangi bir ev yoktur. Okulumuz Şahinbey Belediyesinin Yeşilvadi 35.000 konut projesi içinde kalmaktadır. Yakın zamana okulumuz bu 35000 konut ortasında kalacaktır.

Adres - Vatan Mahallesi Şehit Mehmet Gezelge Caddesi No130 Şahinbey/Gaziantep

Ulaşım Şehrin her yerinden okulumuza dolmuş vardır. Dolmuşlar okulun 1.5 km yakınından geçmektedir. Okulumuza en yakın 60.yıl dolmuşları, Şehreküstü Minibüsleri...geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 7 km